Bouw Buitendams

Volg de bouw van nummers 125A en 125B

Binnenkozijnen geplaatst

Vandaag zijn de binnenkozijnen geplaatst, ziet er gelijk weer anders uit! Wat leuke informatie, we krijgen verborgen scharnieren (kubica scharnieren). En de kozijnen worden voorzien van rubberen strips om de aanslag te dempen. Wel zo handig met opgroeiende kinderen 😉

Start isoleren

Deze week is de aannemer begonnen met het isoleren van de woningen. Van beneden wordt er naar boven gewerkt. Boven op de uitbouwen is er een speciaal isolerende stenen laag gemetseld. Hiermee wordt voorkomen dat er een koudebrug wordt gecreeerd.

Aansluiten rolluiken

Vandaag zijn de inbouwrolluiken voorzien van langere kabels. Bij Cor worden de kabels naar de meterkast getrokken voor de domotica. Bij René worden deze in iedere kamer zelf voorzien van een schakelaar. Ook heeft de metselaar weer een stuk gemetseld bij de oprit van Cor.

Opbouwen steigers

Nu de kap en de kozijnen geplaatst zijn kunnen de steigers verder opgebouwd worden om de buitengevels te isoleren en op te metselen. Door de uitbouw aan de zij en achterkant wordt het best een flinke steiger alles bij elkaar…

Plaatsing kozijnen

Vandaag zijn bijna alle kozijnen geplaatst bij 125b. Bij 125a moeten er nog enkele geplaatst worden, maar daarvoor moeten eerst de zware stukken achter het huis geplaatst zijn om schade te voorkomen (en voor zolder moet eerst de steiger afgebouwd worden).

Start gevelmetselwerk

Gisteren en vandaag is de aannemer gestart met metselen aan de achterkant bij het terras.

Omdat Cor nogal van de isolatie is, hebben we een betere isolatie gekozen dan het bouwbesluit voorschrijft (Bouwbesluit eist RC 4,5 voor gevels). We hebben gekozen voor Resol Hardschuim van Kooltherm k8 met een dikte van 147mm. (Isolatiewaarde RC 7.0) Doordat de isolatie platen vertanding hebben, kunnen alle platen goed aansluiten. Meer informatie over dit isolatie materiaal: Resol: ideale dakisolatie voor binnen en buiten | Info, Tips & Prijzen (dakisolatie-advies.nl)

Plaatsing silo metselspecie

Wellicht is het u/jouw al opgevallen, er staat een grote silo met 25 ton metselspecie voor onze huizen. Vanaf morgen hopen ze te starten met de metselwerkzaamheden, want op woensdag 30 augustus komen de betontrappen voor de terrassen. Ook wordt er in de opvolgende dagen de kozijnen en het dak geplaatst!

Kozijnbeugels

Vandaag is de aannemer begonnen met de voorbereidingen voor het plaatsen van de raamkozijnen. Hiervoor moeten er aan de onderkant en zijkant beugels geplaatst worden, waar de (stel)kozijnen worden bevestigd.