Bouw Buitendams

Volg de bouw van nummers 125A en 125B

Plaatsing kozijnen

Vandaag zijn bijna alle kozijnen geplaatst bij 125b. Bij 125a moeten er nog enkele geplaatst worden, maar daarvoor moeten eerst de zware stukken achter het huis geplaatst zijn om schade te voorkomen (en voor zolder moet eerst de steiger afgebouwd worden).

Start gevelmetselwerk

Gisteren en vandaag is de aannemer gestart met metselen aan de achterkant bij het terras.

Omdat Cor nogal van de isolatie is, hebben we een betere isolatie gekozen dan het bouwbesluit voorschrijft (Bouwbesluit eist RC 4,5 voor gevels). We hebben gekozen voor Resol Hardschuim van Kooltherm k8 met een dikte van 147mm. (Isolatiewaarde RC 7.0) Doordat de isolatie platen vertanding hebben, kunnen alle platen goed aansluiten. Meer informatie over dit isolatie materiaal: Resol: ideale dakisolatie voor binnen en buiten | Info, Tips & Prijzen (dakisolatie-advies.nl)

Plaatsing silo metselspecie

Wellicht is het u/jouw al opgevallen, er staat een grote silo met 25 ton metselspecie voor onze huizen. Vanaf morgen hopen ze te starten met de metselwerkzaamheden, want op woensdag 30 augustus komen de betontrappen voor de terrassen. Ook wordt er in de opvolgende dagen de kozijnen en het dak geplaatst!

Kozijnbeugels

Vandaag is de aannemer begonnen met de voorbereidingen voor het plaatsen van de raamkozijnen. Hiervoor moeten er aan de onderkant en zijkant beugels geplaatst worden, waar de (stel)kozijnen worden bevestigd.